• „Rédei 24 fenyő” vadászati és természetrajzi gyűjtemény
  • „Rédei 24 fenyő” vadászati és természetrajzi gyűjtemény
  • „Rédei 24 fenyő” vadászati és természetrajzi gyűjtemény

Az épületben apró- és nagyvad trófeák láthatók, kiegészülve természetrajzi elemekkel. Meg kell jegyezni, hogy ez csak a kezdet, mert a rovar- és növényvilág egyedeinek gyűjtése és kiállíthatósága hosszabb időt vesz igénybe. A nagyvad trófeákat a Varga család, az apróvad trófeákat Baracs Zsolt erdész bocsátotta rendelkezésre, a természetrajzi gyűjtemény összeállítását Halász György biológia tanár és a Bakonyi Természettudományi Múzeum segítette.

A gyűjtemény további kiemelkedő része a 45 db hatástalanított míves, régi vadászfegyver és kiegészítők, fegyverenként részletes leírással. Minden egyes darab az elmúlt századok puskaműveseinek magas fokú szakmai és művészi tudását mutatja be. Felhívja a figyelmet a nagybecsű régi vadászfegyverek és szerszámok megmentésére, hagyományok megőrzésére. Dr. Války István vadász (okl. építészmérnök) a vadászat fontos kellékeinek elkötelezett gyűjtője, örömmel csatlakozott gyűjteményével az alapító Varga János jelentős tervének megvalósításához.

Az alapító nyitott működést tervez. A gyűjtemények bemutatásával a Bakony-térség, de akár országos hiányt is akar pótolni, kiszolgálni a szépre vágyó közönséget, elősegíteni a tanuló ifjúság és gyakorló vadászok okulását, nem utolsó sorban a vadászati szakszemélyzet tanítását, nem csak könyvből, hanem valóságos élményekkel.

Fentieken túl a bemutatóhely létesítésével, mely joggal nevezhető vadászati múzeumnak is az alapító szeretné növelni Réde község ismertségét, turisztikai vonzerejét.
Remélhetőleg az erőfeszítések, a sok munka nem volt hiábavaló, és a célok megvalósulnak.

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.